Chevreux Bournazel

Julien Bournazel a Stephanie Chevreux spolu žijí od roku 1996 v Connigis – Launay ( Vallée de la Marne). Přibližně 20 let provozují svoji firmu „Vit-Manu,“ která se zaměřuje na prace na vinicích v organickém a biodynamickém režimu. Dnes pracují na více než 150ha v regionu Champagne a zdokonalují organické a biodynamické postupy pěstování révy. V roce 2012 měli možnost koupit si ,,za odměnu‘‘ viničku v Barzy-sur-Marne – ,,La Parcelle‘‘ (0,40 ha velká parcela ve strmém svahu s 45° náklonem, orientovaná na jih a osázená odrůdou Meunier). Obhospodařují ji organicky, pouze ručně a jejich víno je certifikováno jako organické (od roku 2015 jako biodynamické). Vinifikace probíhá v malých dubových sudech a ročně vyrobí pouze cca 1.000 číslovaných lahví.
V roce 2015 přikoupili další, o něco menší vinici (0,3ha) osázenou Meunierem, tentokrát přímo v Connigis.
Roční produkce tohoto krásného, maličkého vinařství se pohybuje okolo 1.000 lahví ročně.
Facebook
Google+
http://www.bouteille-de-champagne.cz/chevreux-bournazel/
Twitter